Radioasema ja ruutupaidat



WIND FM radioasema Ulaanbaatarissa on Medialähetys Sansan yhteistyökumppani ja monet suomalaiset vapaaehtoiset ovat osallistuneet aseman rakentamiseen vuodesta 2004 lähtien.

Katselimme viime viikolla radiotalolla Dulguunin ja Batjargalin kanssa yhdessä viime vuoden projekteja ja keskustelimme tulevasta. Dulguun myös kartoitti toiveitaan missä hän haluaisi apua. Hän on jäämässä äitiyslomalle toukokuun puolivälissä, ja äitiysloman ajan sijaistan häntä projektien raportoinnissa ja partnerijärjestöjen kanssa kommunikoinnissa. Bajargal on radiotalon johtaja ja hän matkustaa melko paljon varainhankinnan merkeissä ja kertomassa toiminnasta. Batjargalin kanssa tunnemme vuosien takaa, mutta monta vuotta on taas kulunut siitä kun viimeksi tapasimme.

Radiotalo sijaitsee kaupungin pohjoispuolella jurtta-alueella. Taksilla sinne kulkiessa pääsee harjoittamaan kielitaitoakin, koska varsinaista katuosoitetta ei ole. Monet tietävät FM 104.5 nimellä kulkevan aseman, sillä se on suosittu kanava, ja monet taksikuskitkin sitä kuuntelevat. Pääasiallisin kuulijaryhmä ovat kuitenkin 22-42-vuotiaat naiset. Monet heistä ovat kotiäitejä ja juuri heille suunnattuja ohjelmia kuunnellaan paljon. Liikenne Ulaanbaatarissa jumittaa aina, joten autossa on paljonkin aikaa kuunnella radiota.

Täällä jokainen auto voi olla taksi. Taksi pysäytetään lennosta ja kuka tahansa voi pysähtyä ja ottaa kyytiin olipa hän alunperin menossa sinne suuntaan tai ei. Matka maksetaan kilometrien mukaan eli kimppakyyteilyä viimeisen päälle. Kun asuimme Ulaanbaatarissa vuosina 1999-2002, meilläkin oli auto ja liikenne sujui suhteellisen hyvin. Autoja on nyt täällä jo enemmän kuin tarpeeksi, parkkeeraaminen on melkoinen show ja kävellen pääsee usein nopeammin perille.

Sunnuntaina kirkossa vanhemmistoon nimettiin uusia jäseniä Roy heidän joukossaan.  Kuvassa oikealla amerikkalainen Phil Ewert ja Roy. Vitsailin vaatekoodista - ruutupaita ja ruskeat housut ovat ilmeisesti valintakriteereinä ... :)



Kommentit

  1. Miten mukavaa löytää tänne blogiin! Me olimme myös radiotalolla kesän 2006, ja sieltä on paljon hyviä muistoja!! Gerbuliin radio, zoonduruv aravnii tav, vielä löytyi takaraivosta. Jos teiltä on jokin kirja, enkä erehdy henkilöistä, niin sen ahmin ennen Mongoliaan lähtöämme aikanaan. Jään mielenkiinnolla seuraamaan!:)

    VastaaPoista
  2. Heippa, kiitos viestistäsi. Lento yli jurttien löytyy kirjastosta, kaupoissa sitä ei enää ole. Tervetuloa Mongoliaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti