Matka kohti itää alkaa lännestä ...

- "The journey of a thousand miles must begin with a single step." (Lao Tzu) -

Olemme matkalla itään, mutta Afrikan mantereelle on aina hyvä palata - ensin viikko Ugandassa. Allekirjoitan sanonnan "Voit lähteä Afrikasta, mutta se ei lähde sinusta." Se on syvällä meissä kaikissa Afrikan mantereella asuneissa.
Takaisin Afrikassa

Lensimme reittiä Ercan-Istanbul-Kigali-Entebbe ja saavuimme kolmen jälkeen yöllä Entebbeen, Ugandaan. Elektronisten viisumien passijono kiemurterteli tullessa kentällä tahmeana kuin käärme tarrapaperissa, joten  majapaikkaamme Makindyeen saavuimme vasta kun kukko oli jo kiekaissut useammankin kerran ja kello oli kuusi. 

Matkatavaroiden kanssa kaikki sujui onneksi hyvin - takana ovat ne päivät kun raahasimme Disneyn piirrettyjä, barbeja ja legopalikoita mantereelta toiselle lasten rimpuillessa käsipuolessa. Ehkä käsivarsilihakseni ovat surkastuneet epätoivoisista kuntosalikäynneistäni huolimatta, kun pelkästään meidän kahden laukut tuntuvat nykyisin raskaalta raahata. Ja niitä rimpuilijoita käsipuolessa huomaan kaipaavani. 

Onneksi on hissi
Konmaritimme kotiamme Kyproksella melko lailla lähtiessä - vähemmän on enemmän periaatteella (lue kirja KonMari by Marie Kondo) - kierrätykseen ja roskiin meni melko lailla tavaraa ja vaatteita, mutta siitäkin huolimatta matkalaukut täyttyivät nopeasti ja painoivat hävyttömän paljon. Siitä kiitos laukkuihin  sullottujen talvivaatteiden. 

Olin henkisesti valmistautunut selittelemään tullivirkailijalle ettei aikomukseni ole avata talvivaatebisnestä Ugandaan, vaan vaatteet ovat omaan käyttöömme - onhan tarkoituksemme matkustaa viikon kuluttua täältä suoraan talviseen Mongoliaan, missä lämpötila on nyt -23C eikä +27, kuten Entebbessä. No questions asked - kukaan ei kysynyt mitään. 

Sadekausi ilmoittelee tulostaan ja trooppinen sade piiskasi kattoja aamuyöstä.  Roy lähti jo aamuhämärässä Kajjansin lentokentälle kurssiohjelmaansa suorittamaan. Mongolian Cessna Caravaniin vaihdetaan juuri uutta mittaristoa, ja sillä lentääkseen Royn pitää suorittaa mittaristokoulutus täällä Ugandassa. Minä istun tuulettimen alla blogia kirjoittaen ja hymyilen kun huomaan sähköposteja  selatessani, että Batjargal - WIND FM -radioaseman johtaja Mongoliassa - ohjeistaa henkilökuntaansa hankkimaan pöydän Sirpalle. 



Matkalla Kajjansin lentokentälle




Kommentit

Lähetä kommentti